Over CRC

CRC is een wereldwijde toeleverancier van chemische producten. Deze website is gericht op de industriële lijn CRC producten. In het industriële assortiment vindt u producten voor mechanische, elektrische, elektronische onderhouds- en herstellingsactiviteiten.

CRC Industries Europa is de producent voor CRC producten in Europa. De productielocatie is gevestigd in Zele België en ISO 9001 gecertificeerd.

Oorsprong CRC

De oorsprong van CRC ligt in de USA. In 1958 zoekt Charlles J. Webb 2, een succesvol ondernemer,  naar diversificatie mogelijkheden voor zijn bedrijf. Hierbij trok een nieuw anti corrosie product zijn aandacht. Na onderhandelingen met de producent mocht hij dit product verkopen in het oosten van Misssissipi en in Europa.

In 1958 besloot hij het product zelf te produceren en zo werd in 1958 een bedrijf Corrosion Reaction Consultants (CRC) opgericht. De eerste jaren werd slecht 1 product geproduceerd namelijk CRC Corrosion Inhibitor.

In 1963 werd besloten het assortiment uit te bereiden door producten te ontwikkelen voor specifieke markten. Daardoor is het assortiment uitgebreid tot wat het nu is.

CRC in Europa

Sinds 1961 werkt CRC met distributeurs in Europa en sinds 1967 heeft CRC een kantoor in Europa. Het productconcentraat werd geïmporteerd en lokaal gemixt en afgevuld.

In 1975 werd de productielocatie in Zele gebouwd om zelf te producten te kunnen produceren. Nu was CRC in staat alle Amerikaanse producten in Europa te produceren en in staat aan lokale wensen te voldoen.

Ondertussen is de productie vele malen uitgebreid. Door het volgen van stricte richtlijnen in alle facetten garandeert CRC u kwalitatief hoogstaande producten. Daarnaast voldoet CRC aan de strengste milieu- en veiligheidstandaarden.  

Deze CRC website

Deze website voor de industriële CRC producten is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de Nederlandstalige eindgebruiker. Het biedt alle informatie per product aan en technische beschrijvingen en veiligheidsbladen zijn eenvoudig te downloaden.

Daarnaast geeft het compleet overzicht van de verkrijgbare producten. De site is ontwikkeld samen met de distributeur van CRC in de Benelux.